بدشکلی خیار

عواملی که منجر به بدشکلی خیار می‌شود

کمبود پتاسیم

فقدان عنصر کمیاب مسئول تشکیل میوه‌های خیار یکی از علل شایع تغییر و انحنای شکل خیار است. کمبود پتاسیم در مرحله گلدهی و قبل از تشکیل مستقیم میوه منجر به گرسنگی پتاسیمی گیاهان می شود.

در نتیجه یک بخش باریک در میوه ها شروع به تشکیل می شود و قسمت پایینی میوه در مقایسه با با قسمت بالای آن کاملاً پهن است. تغییر شکل  خیارها به شکل گلابی، زمانی که پتاسیم کافی وجود ندارد، با ظاهر شدن حاشیه زرد رنگ در حاشیه برگ نیز همراه است.

کمبود نیتروژن

هنگامی که شاخ و برگ بوته خیار تغییر رنگ می‌دهد و از بین میروند و میوه‌ها پیچ خورده و انتهای میوه‌ها باریک می‌شوند، این نشانه‌هایی است که نیتروژن کافی ندارند و باعث بدشکلی خیار می شود

گرده افشانی ناکافی

شاید دلیل شماره یک بدشکلی خیار گرده افشانی ناکافی باشد. گلهای ماده خیار برای تولید میوه بالغ به گرده گلهای نر نیاز دارند. راه اصلی این اتفاق از طریق گرده افشان هایی مانند زنبورها و سایر حشرات است.

گاهی اوقات گرده افشان به اندازه کافی برای انجام کار وجود ندارد، و ما با خیارهایی با شکل عجیب و غیرقابل خوردن مواجه می شویم.

برای رفع این مشکل، به سادگی گل ها را با دست گرده افشانی کنید و با گرفتن یک سواب پنبه ای کوچک یا یک قلم موی کوچک و نرم، گرده گل ها را از پرچم گل نر به کلاله گل ماده منتقل کنید.

یا می توانید گل نر را بگیرید، گلبرگ ها را بردارید تا برچه ظاهر شود و به آرامی آن را بر روی کلاله گل ماده بمالید.

به طور طبیعی، گرده افشانی دستی گیاهان کدو، خربزه و کدو سبز آسان تر است، زیرا گل ها بزرگتر هستند، با این حال، خیارها را می توان به همان اندازه با موفقیت گرده افشانی کرد.

دما

خیار بهتر است زمانی رشد کند که دمای آن بالاتر از 18 درجه سانتی‌گراد باشد. دمای پایین‌تر ممکن است بر تمایز جوانه گل تأثیر بگذارد و منجر به رشد خیارهای منحنی شکل شود.

آبیاری

خیار بنیاز آبی بالایی دارد. اگر آب ناکافی یا غیر یکنواخت باشد می‌تواند به میوه‌های بد شکل منجر شود که این علامت بیشتر در تابستان گرم رخ می‌دهد.

هنگامی که درجه حرارت بالا باشد، میوه ها به سرعت رشد می کنند و نسبت به تامین آب غیریکنواخت حساس تر می شوند.

همچنین به این نکته باید توجه کرد که در گیاهان گلدانی خاک سریعتر از کشت در زمین خشک می شود.

تناوب زراعی

خیار پس از کشت کدو تنبل، توت فرنگی، بادمجان و گوجه فرنگی به شکل نادرستی رشد می کنند: گلابی شکل یا قلابی شکل می‌شوند.

برداشت بی موقع

برداشت دیرهنگام خیار نیز می تواند بر بدشکلی خیار تاثیر بگذارد. رشد بیش از حد خیار نه تنها ویژگی های طعمی خود را از دست می دهد، بلکه از رشد بیشتر میوه‌های جوان جلوگیری می‌کند و منجر به بدشکلی خیار می شود.

حشرات

یکی از عواملی بدشکلی خیار خسارت حشرات است. حشرات مکنده شیره می توانند باعث پیچ خوردن خیار شوند. شته‌ها، مگس‌های سفید، همگی می‌توانند باعث تغییر شکل خیار شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *